دانلود آموزش آشپزی به زبان ساده
آشپزی در گذشته فقط یک هنر برای زنان و دختران بود اما امروزه به یکی از مشاغل پردرآمد تبدیل شده است. اما در واقع آشپزی چیست و آشپز کیست؟ آسمونی در این بخش به معرفی آشپزی، آشپز و سرآشپر می پردازد.
آشپَزی چیست و آشپز کیست؟
آشپزی چیست؟
در یک تعریف جامع، آشپَزی یک هنر، تکنولوژی و مهارت برای فراهم آوردن غذا، با اسفاده از گرما یا بدون آن میباشد.
آشپَزی یا در متون قدیمی خوالیگری، عمل آمادهکردن مواد غذایی برای مصرف است.
این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار میرود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، یا خواص غذایی آن است.
وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپَزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد.
هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپَزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است.
مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پختشان شبیه هم است همینطور کشورهای اروپایی و آمریکایی.
پختن به روشهای مختلفی که مواد غذایی را به کمک حرارت دادن، آماده خوردن میکنند گفته میشود.
پختن مواد غذایی ممکن است در یک ظرف در بسته و تحت فشار به نام زودپَز انجام شود.
این روش، سرعت پخت را افزایش میدهد و ویتامینهای غذا نیز بهتر در آن باقی میمانند.
دانلود آموزش آشپزی به زبان ساده
روشهای آشپزی
ممکن است پختن به یکی از روشهای زیر باشد
- پُختن در تنور یا فر آشپَزی یا ماکروفر
- پختن در آب (آبپز کردن یا بخارپز کردن)
- پختن در روغن (سرخ کردن)
آشپز کیست
آشپَز
آشپز شغلی است که فرد کار تهیه و آمادهسازی غذا را به عهده میگیرد که در بعضی از کشورها مانند آلمان اتریش سوئیس کانادا برای کسب عنوان آشپَزی فرد باید بعد از سه سال کارآموزی در آزمونی شرکت کند و در صورت قبولی در آزمون مورد نظر این عنوان را کسب کند.
سر آشپز
سرآشپز فردی است که در یک رستوران یا آشپزخانه بزرگ مثل آشپزخانههای غذاخوریها، هتلها، کشتیها، غذاخوری جاهای نظامی و غیره، به صورت حرفهای آشپَزی میکند و سرپرستی آشپزهای دیگر را به عهده دارد.